5 Nisan 2014 Cumartesi

Yılın Şaşırtıcı İcatları!



TIME dergisi icatlarını seçti!



Hollandalı sanatçı Berndnaut Smilde sis makinesiyle iç mekanlarda bulut yaratabiliyor.





MIT’den beş öğrenci, cam, seramik, metal ya da plastik yüzeyleri ekstra kaygan hale getiren LiquiGlide isimli bir madde üretti. Bitki temelli bu madde sayesinde artık şişeden dökülmeyen ketçap mağduriyeti
olmayacak.





Tasarımcı Gabriele Diamanti, temiz suya erişimin çok zor olduğu Üçüncü Dünya ülkelerinde kullanılmak üzere güneş enerjisiyle çalışan Eliodomestico arıtım cihazını geliştirdi.





Ukraynalı dört öğrenci konuşma ve işitme engellilerin, işaret dilini bilmeyenlerle iletişim kurabilmesine izin veren bir eldiven geliştirdi. Eldivenler işaret dilini anlayarak akıllı telefonlara yazılı metin olarak gönderiyor.





‘Sanal bebek’ Tamagotchi’leri hatırlıyorsunuz değil mi? O şirin yaratıkların üreticisi Bandai şirketi, işi bir adım daha ileriye taşıyarak bu köpecikleri yarattı. Önce iPhone’unuza TechPet uygulamasını indiriyorsunuz. Sonra telefonu robot köpek bedenine monte ediyorsunuz ve en iyi dostunuz yanınızda. Köpeğinizi ekrana dokunarak besleyebilirsiniz.





Goodyear’ın ürettiği bu lastikler, hava basıncının düştüğünü fark edebiliyor. Lastiğin içindeki basınç düzenleyici açılarak dışarıdaki havanın pompalama tüpüne dolmasını sağlıyor. Lastik döndükçe düzleşen kısımlar tüpteki havanın lastiğe dolmasını sağlıyor. Lastiğin havası en uygun seviyeye eriştiğinde düzenleyici kapanıyor. Bütün bunlar yaşanırken sürücünün haberi bile olmuyor.





Google Glass üzerine söylenmeyen, yazılmayan kalmadı. En basit ifadeyle bir gözlük çerçevesine yerleştirilmiş bir bilgisayar olan bu cihaz 2014 yılında tüketicilere sunulacak.





NASA’nın ürettiği Z-1 uzay giysisi eklem noktalarında maksimum esnekliği sağlıyor, radyasyondan koruyor ve elbisenin sırtındaki bir kısım uzay aracına kenetlenerek astronotun uzay koşullarına maruz kalmadan dışarı çıkabilmesini sağlıyor.




Kaynak: http://www.estemoda.com/haber/galeri/163/yilin-sasirtici-icatlari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder