18 Nisan 2014 Cuma

FOTOJENİK OLMANIN 6 YOLU



Fotojeniklik kavramı güzel veya çirkin olmakla alakalı değil. Çok güzel kadınlar fotoğraflarda çirkin çıkabilirken, güzel olmadığını düşündüğümüz bazı kadınların fotoğraflarda gözalıcı görünmesi ancak fotojenik olmakla açıklanabilir. Ancak her şeyin bir çaresi var. Fotoğraflarda daha güzel görünmenizi sağlayacak ufak ama etkili yöntemlerle siz de iyi fotoğraf verebilirsiniz.



1- Kaşlarınızı belirginleştirin. Eğer şekilsiz kaşlarınız varsa makyajla biçimlendirmeye çalışın. Seyrek kaşlarınız varsa, kaş farı ya da kaş kalemi ile dolgunlaştırabilirsiniz. Kaşlar yüz ifademizi önemli ölçüde etkilediğinden, biçimli kaşlar fotoğraflarda daha güzel gözükmenizi sağlayacaktır.

2- Fotoğraf çekilirken çenenizi öne çıkarmaya çalışın. Bu şekilde yüz hatlarınız daha belirgin çıkacağından daha etkileyici ve fotojenik gözükmeniz mümkün...



3- Gevşeyin. Fotoğraf çekilmeyi sevmiyor olabilirsiniz, ama gergin olursanız iyi fotoğraf veremezsiniz. Bunun için sizi mutlu eden şeyleri düşünün.

4- Direk makineye bakmayın. Doğrudan lense bakmak, daha da gerilmenize ve doğal olmayan pozlara sebep olur. Bunun yerine lensin yukarısındaki ya da aşağısındaki bölgeye bakmaya çalışın.

5- İyi fotoğraf verdiğiniz açınızı bulun. Belki kafanızı biraz öne eğdiğinizde daha iyi fotoğraf veriyorsunuz, belki de yandan poz verdiğinizde harika görünüyorsunuz. Bunu öğrenmek için bir arkadaşınızdan yardım alın ve her açıdan fotoğraflarınızı çekmesini isteyin.



6- Ruj kullanın. Özellikle parlak ve koyu tonlar dişlerinizi daha beyaz gösterek gülümsemenizi ön plana çıkartmış olur.


Kaynak: http://blog.pembeseker.com.tr/fotojenik-olmanin-yollari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder