18 Nisan 2014 Cuma

DİYET YAPMADAN KİLO VERMENİN YOLLARI



Eğer sıkı diyetlerden ve yoğun egzersizlerden hoşlanmıyorsanız, aynı zamanda kilo vermek de istiyorsanız, size harika bir haberimiz var! Hayatınızda yapacağınız bir kaç değişiklikle kilolarınızdan kolayca kurtulmanız mümkün. Önerilerimizi uyguladıktan sonra kilonuzda oluşacak değişimlere inanamayacaksınız...

Beslenmenizde ufak değişiklikler yapın

Önce beslenme düzeninizde ufak ama çok etkili değişimler yaparak işe başlayın. Çayı şekerli içiyorsanız biraz bal ve limonla tatlandırın. Kahvenizi kremalı içiyorsanız, tercihiniz artık kremasızdan yana olsun... Salatanıza eklediğiniz hazır salata soslarıyla da vedalaşın. Bunlar yerine zeytinyağı, limon ve sirke ile yapacağınız kendi sosunuzu kullanın. Öncelikle gözünüzün doyması gerektiğini bilin. Bu yüzden yemek için kullandığınız tabakları küçültün.

Bir bardak su

Sabah, öğle, akşam farketmez... Yemek yemeden önce mutlaka bir bardak su için. Aç karnına içtiğiniz su, daha çabuk tokluk hissi sağlayacak ve masadan daha az yemek yiyerek kalkmış olacaksınız.

Tatlı krizine bitter çikolata

Tatlı yeme alışkanlığınız varsa, bitter çikolatayı tercih edin. Canınız ne zaman tatlı isterse bir parça bitter çikolata yiyin. Bitter çikolata, diğer çikolatalara göre oldukça düşük kalorilidir. Başlarda sevmeyebilirsiniz ancak alıştıktan sonra tatlı krizlerinizi çok hafif atlatacaksınız.

Akşam yemeğini azaltın
En az yemek yemeniz gereken öğün akşam yemeğidir. Bu yüzden akşam yemeklerini çorba ve salata gibi hafif yemekler geçirmeniz kilo vermeniz konusunda büyük fark sağlar.

Hareketi artırın


Spor yapmak ya da spor salonuna gitmek size göre değilde, daha fazla hareket etmeniz için sebepler yaratın. Örneğin eve dönerken otobüsten iki durak önce inip yürümek ya da asansöre binmek yerine merdivenleri kullanmak çok da zorlanmadan hareket etmenizi sağlayacaktır.

Kaynak: http://saglik.pembeseker.com.tr/diyet-yapmadan-kilo-vermenin-yollari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder