18 Nisan 2014 Cuma

OMBRE SAÇ MODASI



Son yılların en trend saç modası; ombre. Dip boyası derdiyle uğraşmadan, saçına renk katmak istiyorsan bu moda tam sana göre. Türkçe’de gölge anlamına gelen ombre, saçta farklı renk tonları arasında geçişler yaparak oluşturulan görüntünün adı. Bu modayı uygulamanın pek çok farklı yolu var. Kendine en uygun olanı seç!!!



Orta Tonlardaki Saçlarda

Ombre trendi deyince akla gelen ilk isim Jessica Alba. Bu saç trendini mükemmel şekilde taşıyan güzel, saç diplerinde, orta karamel tonlarını; saç uçlarında ise açık sarı tonlarını kullanıyor.



Sarı Saçlarda

Nicola Robetrs’ın saçları, sarıdan sarıya geçiyor. Ünlü güzelin saç diplerinde kullandığı altın sarı, daha koyu; uçlarda kullandığı platin sarı, daha açık bir ton.



Koyu Saçlarda

Ombre, sadece açık saç renklerinde değil; koyu saçlarda da yakalanabilir. Alexandra Burke gibi, siyah ya da koyu kahveden, açık kahveye doğru açılan bir ton yelpazesi kullanabilirsin.



Kısa Saçlarda

Alexa Chung, ombre modasını kendi stiliyle birleştirmeyi başarmış ünlülerden. Kısacık saçlarının uçlarında kullandığı açık tonlar; hem saç kesimine, hemde yüz hatlarına vurgu yapıyor.



Yumuşak Geçişler

Jennifer Lopez’inki gibi yumuşak ton geçişleriyle oluşturulan ombre saçlar, çok ışıklı bir röfle görüntüsü yaratıyor. Daha doğal bir görüntü için bu ton yelpazesini tercih etmelisin.



Sert Geçişler

Ton geçişlerine dayanan ombre modasıyla iddalı görüntüler yaratmak için, sert geçişleri deneyebilirsin. Jessie J’nin saç diplerindeki siyah ile, saç uçlarındaki karamel tonu arasında keskin bir geçiş var. Ünlü güzel, bu sayede farklı ve şık bir hava yakalıyor.



Farklı Renkler

Doğal olmayan renklerde saçlar kullanmayı denemek istiyorsan, ombre modası bunun için biçilmiş kaftan. Jamie King gibi saçının sadece uç kısımlarında marJinal bir renk kullanarak, dip kısımları kendi saçının renginde bırakabilirsin. Böylece bir yandan farklı görünürken, diğer yandan çok dikkat çekmezsin.



Ters Ombre

Beyonce, saçlarında ombre görüntüsünü ters çevirmeyi tercih etmiş. Açıktan koyuya doğru giden bir ton sıralaması yapmış. Bu görüntü açık renk saçları olan kadınlar için ideal.

Kaynak: http://blog.pembeseker.com.tr/ombre-sac-modasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder