12 Mart 2013 Salı

Dünya Mutfakları: Meksika



   Tacos


Gerekli Malzemeler:8 taco kabuğu 
500 gr kıyma
5 yemek kaşığı zeytinyağı 

l soğan
2 domates
1 kırmızıbiber
l sarı biber
l yeşil biber
l yemek kaşığı acı biber sosu
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kimyon
Maydanoz 

Hazırlanışı:
Soğanı küp şeklinde doğrayıp kıyma ile birlikte tavaya alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip orta ateşte kavrulmaya bırakın.
Domatesleri mutfak robotunda püre haline getirip kavrulmuş kıymaya ekleyin. Salça ve biber sosunu ilave edin.
Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Biberleri küp şeklinde doğrayıp ayrı bir tavada az zeytinyağı ile soteleyin. 
Kıymaya ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın.
Taco kabuklarını fırında ısıtın. Kıyma karışımını içlerine doldurun ve
üzerlerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis yapın.






  Peynirli Quesadilla

Malzemeler

Ekmeği için

2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı küp doğranmış tereyağı
Yarım su bardağı ılık su
Harcı İçin
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Pişirmek için
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı
Ekmeğini hazırlamak için yoğurma kabına; un, tereyağı, kabartma tozu, su ve tuzu alın.
Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun.
Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparın.
Her bir parçayı orta incelikte merdaneyle açın.
Açtığınız hamurların büyüklüğünde bir tavayı yağlayın.
Tavayı ocağa alıp, orta dereceli ateşte ekmeklerin her iki tarafını da pişirin.
Pişen ekmeklerden birini düz bir zemine serin.
Üzerini kaşar peynir rendesiyle kaplayın.
İkinci ekmeği kaşar peynirin üzerine kapatın.
Elinizle hafifçe bastırıp şeklini sabitleyin.
Tüm malzemeler bitene kadar aynı işlemi yapın.
Fırın tepsisini yağlayıp quesadillaları tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dakika pişirin.
Dilimleyerek, paprika biber ve yeşilliklerle servis yapın.





     Avokadolu Dip Sos


Malzemeler
2 adet avokado
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak

Hazırlanışı
Avokadoları ortadan ikiye kesip çekirdeğini çıkarın.
Tatlı kaşığı yardımıyla avokadonun içini oyun.
Sarımsakların kabuğunu soyup rendeleyin.
Kâsede, avokado içi, sarımsak, mayonez ve yoğurdu ve iyice karıştırın.
Bekletmeden servis yapın.





   Chimichanga

Malzemeler
400 gr tavuk
1/2 su bardağı krema
2 adet yufka
kırmızı biber
1/2 çorba kaşığı margarin
tuz
1 su bardağı domates suyu
karabiber
1 tatlı kaşığı salça
200 gr kaşar peyniri rendesi
1 kahve fincanı un
sıvı yağ
1/2 su bardağı su
acı biber sosu

Yapılışı
Tavuğu haşlayın ve soğuttuktan sonra didikleyin. Domates suyunu kaynatın. Margarin, salça ve unu ekleyin. Karabiber, kırmızı biber, tuz ve suyu da ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Tavuk parçalarını içine atın. Yufkaları bir tabak yardımıyla yuvarlak kesin. Kürdanla tutturarak yağda kızartın. Üzerini kaşar rendesiyle kaplayın ve fırına koyun. Kaşarlar eriyince fırından alın ve üzerilerine acı sos dökün. Birer çay kaşığı krema da koyun, kıvırcık salata ile doldurulmuş tabağa yerleştirin. Üzerine de tavuklu harçtan koyun.





    Fajita

Malzemeler 3 kg süt danası
15 gr tane beyaz biber
150 gr ayçiçek yağı
15 gr tuz
1 kg temizlenmiş kış sebzesi
15 adet közlenmiş kırmızı biber
3 şişe soda
30 gr soya sos
50 gr mercan köşk
400 gr kuru soğan
5 diş sarımsak
2 bağ maydanoz

Yapılışı
Geniş bir kaba eti alarak, temizlenmiş küp küp kesilmiş kış sebzeleri karışımını baharat ve zeytinyağı ile karıştırıp, bu harcı etin üzerine dökünüz. Döküldükten sonra alüminyum folyo ile üzerini kapatıp, 2 gün dinlenmeye bırakınız. 140-160 dereceli fırına hazırlanan harçla beraber pişirmeye koyunuz. 2-3 sefer de üzerine soda dökerek yarı freyt yarı stim fırında üzeri alüminyum folyo ile kapalı olarak 170 dakika pişiriniz. Piştikten sonra jülyen dilim keserek servis ediniz. Steyin üzerine közlenmiş halka kırmızı biber, halka kuru soğan hafif soteleyip kaynamış konsome ve soya sosu ile servis ediniz.

Kaynak: http://www.supermeydan.net/forum596/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder