12 Mart 2013 Salı

Dünya Mutfakları: İtalya



Adaçayı & Tereyağı Soslu Ravioli

Malzemeler:
80 Gram Romano Peyniri
500 Gram Taze Ravioli
80 Gram Tereyağı
1 Diş Sarımsak
1 Çorba kaşığı Adaçayı

Yapılışı:
Sebze soyma aparatıyla peynirleri ince ince traş edin.
Taze raviolileri kaynar suyun içinde, paketin üstünde yazan süre kadar haşlayın ve süzdürün. (5 dakika yeterli geliyor. Taze olduğu için hemen haşlanıyor.)
Bir tencerede yağı eritin. Sarımsakları ve adaçayını ekleyin ve tereyağı kahverengi olana kadar kızdırın. Bu yaklaşık 2 dakika sürüyor.
Raviolileri ekleyip nazikçe karıştırın ve üzerinde traşlanmış peynirlerle servis yapın.





Mantar Soslu Tortellini

Malzemeler:

1 Paket Tortellini
12 Adet Mantar
1 Paket Hazır Süt Kreması
1 Avuç Dereotu
4 Adet Taze Soğan
Yeteri kadar Muskat
2 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber

Yapılışı:
Tortelliniyi bol tuzlu kaynar suda, paketin üzerinde yazan süre kadar haşlayın (12 dakika).
Bir tavada, doğranmış yeşil soğanları 2 yemek kaşığı yağla yumuşayana kadar kızartın.
Dilim dilim doğranmış mantarları ekleyip, 5 dakika kadar çevire çevire pişirin.
Kremayı, muskatı, dereotunu, tuzu ve biberi ekleyin.
Sosu mantarlar yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 8-10 dakika).
Haşlanmış torteliniyi süzdürüp sos tenceresine dökün ve alt üst edip, makarna sosu çekene kadar ateşin üzerinde tutun (yaklaşık 5-6 dakika).
Tortellini servise hazırdır.





Roma Usulü Enginar


Malzemeler:
12 Adet Enginar
1 Adet Limon Suyu
1 Su Bardağı Zeytin Yağı
3 Çorba kaşığı Kıyılmış Maydanoz (İç Malzemesi)
3 Çorba kaşığı Taze Nane (İç Malzemesi)
3 Diş Sarımsak (İç Malzemesi)
6 Çorba kaşığı Zeytin Yağı (İç Malzemesi)
Yeteri kadar Karabiber (İç Malzemesi)
2 Adet Limon (İç Malzemesi)

Yapılışı:
Enginarların bütün yapraklarını tek tek koparın. Eğer sap kısmı narinse sert dış kabuklarını soyun ve 3 cm yüksekliğinde bırakın. Eğer sertse sapını kesin. Ortada kalan tüylü bölgeyi çay kaşığıyla kazıyarak iyice temizleyin.
Kararmaması için limonla ovalayın. Keskin bir bıçakla enginarın kenarlarını düzgünce kesin ve limonlu su dolu kabın içine atın.
İçini hazırlarken limon haricindeki bütün malzemeyi karıştırın ve temizlenmiş enginarların içine sıkıştırarak koyun.
Bütün enginarların yanyana sığacağı genişçe bir tencereye, doldurulmuş enginarları oyuk kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde, içlerindeki malzeme pişerken dağılmaz.
Tenceredeki malzemenin üzerine zeytinyağını, limon suyunu ve bir miktar tuzu gezdirin.
Enginarların üçte birine gelecek kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak 30 dakika civarında kısık ateşte pişirin. Bu süre enginarların ebadına ve tazeliğine göre değişebilir (ben 40 dakika pişirdim).
Bıçağı enginara sapladığınızda kolayca kesiliyorsa pişmiş demektir. İdeali, tenceredeki yağın kremalize olduğu halidir.
Soğuduktan sonra enginarları ters çevirip içindeki malzemeyi göstecek şekilde, dilimlenmiş limonla servis yapın.
Sapları duruyorsa piştiği şekilde de servis yapabilirsiniz.





Panna Cotta

Malzemeler:
200 Mililitre Süt Kreması
Yarım Su Bardağı Süt
Yarım Su Bardağı Toz Şeker
2 Tatlı kaşığı Toz Jelatin
2 Çorba kaşığı Su
190 Gram Yoğurt
Yarım Tatlı Kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
1 Çorba kaşığı Toz Şeker (Sos İçin)
1 Çorba kaşığı Su (Sos İçin)
Yarım Su Bardağı Yabani Meyve (Sos İçin)

Yapılışı:
Küçük bir sos tenceresinin içine sütü, kremayı koyun. Orta ateşte, tel çırpıcıyla karıştırarak ısınana kadar pişirin.
Ocağın üstünden alın. İçine toz şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın.
Küçük bir bardağın içine 2 yemek kaşığı suyu ve 2 tatlı kaşığı toz jelatini koyun. Jöle tamamen eriyene kadar karıştırın. Dikkat edin topaklanmasın.
Bu jöleli karışımı; süt, krema ve şekerden oluşan karışımın içine dökün. Yine karıştırın. Son olarak süzme yoğurdu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Tel çırpıcıyla çırpın.
Hazırladığınız panna cotta'nızı 4 adet küçük bardağa eşit olarak paylaştırın. Buzdolabına koyun ve 5-6 saat, iyice soğuyana kadar bekletin.
Sosun Hazırlanması :
Küçük bir sos tenceresinin içine 1 yemek kaşığı suyu ve 1 yemek kaşığı şekeri koyun.
Kısık ateşte şeker eriyene kadar fokurdatın. Meyveleri içine katın. 2-3 dakika daha pişirin.
Bir kenarda soğuması için bekletin.
Servis yaparken, bu sostan panna cotta'ların üzerine dökün ve afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder