5 Mart 2013 Salı

Apple iWatch



http://www.normalisgood.net/wp-content/uploads/2013/03/iWatch_www.normalisgood.net_.jpg



Bloomberg’in raporuna göre IOS işletim sistemli yeni Apple iWatch’ın 2013 yılı içerisinde çıkması hedefleniyor.

Apple’ın design chief‘i Jony Ive‘e göre saatin tasarımı Apple’ın favorisi olacak. Anlatılanlara göre bir kaç yıl önce Ive ekibine, üzerinde çalışmaları için kutularca Nike spor saat hediye etmiş. Ive’ın ekibinde bu projeyle ilgilenen 100 kadar mühendis bulunuyor. Tahmin edilenin aksine iPod nano’da kullanılan işletim sistemi yerine Apple’ın yepyeni bir IOS için yeniden çalışmalara başladığı bilgisi etrafta dolaşıyor. iPod nano’nun aksesuar boyutu cihazlar (saat gibi) için çok iyi bir başlangıç noktası olduğu düşünülüyordu.
Çalışmaların zorlu kısmılarından biri hiç kuşkusuz pil ömrü. Edinilen bilgilere göre hedef 4-5 gün sürecek bir pil yaratmak. Hali hazırda bulunan prototiplerin 2-3 günlük pil ömrüne sahip olduğu söyleniyor. Bu süreyi arttırmak için çalışmalar sürüyor.
Bunun dışında ürünün iphone’la uyumlu olarak çalışması için de bazı zorluklar bulunuyor. IOS arayüzünün uyumluluk için yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor.
Apple’ın tüm bu zorlukları aşmak için yeterli zamanı ve kaynağı mevcut gözüküyor. 2000′lerin sonunda iPod işletim sistemini yeniden built etmesine gerek kalmadan üzerinde yeniden çalışarak iPhone’a uyarlayabilmesi, iWatch projesinde karşı karşıya olduğu zorlulukların da altından hızlıca kalkabileceğinin bir göstergesi aslında.
Para piyasası analistleri, hayal kırıklığı yaratan Apple TV projesinden sonra Apple saati söylentilerine şimdiden dikkat kesilmiş durumda. Projenin borsada işlem gören hisse fiyatlarına pozitif etkisi olabileceği ve bunun bir fırsat yaratabileceğini düşünüyorlar. Bloomberg’in raporunda attığı başlık da bunu doğrular nitelikte (Apple’ın yeni planı iWatch, TV’den daha karlı olabilir).
Bileğinizde taşıdığınız bir iphone fikri, pardon iWatch oldukça ilgi çekici görünüyor. Düşünsenize saatinizde facetime uygulamasını kullanabiliyorsunuz. Tıpkı Dedektif Gadget gibi değil mi?


iWatch2 www.normalisgood.net


Kaynak:http://www.normalisgood.net/apple-iwatch-applein-yeni-ios-saati/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder