6 Mart 2013 Çarşamba

Biraz Da Uzak Doğu Mutfağını tadalım..



Tatlı Ekşi Tavuk

Malzemeler 
500 gr. tavuk
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet dolmalık biber
Sıvı yağ, Tuz
Hamuru için:
10 çorba kaşığı patates nişastası
10 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
1 çay bardağı su
Tatlı ekşili sos için: 
4 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı salça
3 adet domates
Yemeğin Tarifi  
Hamuru için, patates nişasta; un, kabartma tozu, yumurta ve suyu pürüzsüz bir hale gelince kadar karıştırıp, boza kıvamında bir hamur elde edin. (Kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz. )
Sosu için, şeker, sirke, limon, salça ve rendelenmiş domatesi kızgın ateşte 5 dakika kavurun
Kuşbaşı doğranmış tavuk parçalarını hamura bulayıp kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
Tavaya 1, 5 çorba kaşığı sıvı yağ koyup kızdırın. İnce doğranmış havuç ve soğan ile küçük doğranmış dolma biberi ilave edin.
Hızlı ateşte 3 dakika sote edin. Hazırladığınız tatlı ekşili sosu ekleyin. 1 çorba kaşığı patates nişastası ekleyip 1 dakika kavurun.
Kızarttığınız tavuk parçalarını ilave edin. 1 dakika karıştırarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.






Çin Böreği
Çin Böreği tarifi


Malzemeler
200 gr. kıyma
4 adet yufka
2 yemek kaşığı sıvıyağı
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
6 yemek kaşığı kıyılmış lahana
6 yemek kaşığı galeta unu
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Yemeğin Tarifi  
Sıvıyağda kıymanın suyunu çektirin. Soğan, rendelenmiş havuç ve ince kıyılmış lahanayı içine katın. Kısık ateşte pişirin. Tuz ve karabiberi atın.
Yufkayı tezgaha serin. Pasta tabağını üstüne koyun. Etrafını keserek, yuvarlaklar elde edin.
Harcı yufkaya koyun. Kenarlarını içine katlayın. Bohça yapın. Önce una sonra yumurtaya, sonra tekrar una batırın. Bol yağda kızartın. Soya sosuyla servis yapın.






Çin Makarnası


Çin Makarnası tarifiMalzemeler 
1 paket çin makarnası
2 adet tavuk göğüs eti
10 adet çeri domates
8 adet yeşil soğan
6 yemek kaşığı soya sosu
6 diş sarmısak
1 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet yeşil biber
1 çay kaşığı toz zencefil
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Karabiber
Tuz
Yemeğin Tarifi  
Kaynayan suya tuz koyun. Makarnayı ilave edip 5 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzün.
Tavuk göğsünü ve sebzeleri uzun, ince şeritler şeklinde doğrayın.
Tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, sarmısağı ekleyin, bu karışımda tavuğu pembeleşene kadar kavurun. Tavukları süzgeçle çıkarın, tavadaki yağa sebzeleri atıp 3-4 dakika soteleyin. Üstüne tekrar tavukları koyup beraber kavurun. Soya sosu, toz zencefil, tuz ve buğday nişastası ilave edin. Makarnayı da hazırladığınız karışıma ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.






Kızarmış Çin Keseleri
Kızarmış Çin Keseleri tarifi

Malzemeler 
1 su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı süt
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
İçi için :
1 yemek kaşığı soya sosu
1 adet ince kıyılmış kırmızı soğan
Garnitür : Turp ve kırmızı soğan
Yemeğin Tarifi  
Unu, tuzu, kabartma tozunu bir kaba eleyin. l su bardağı yoğurt, 4 yemek kaşığı süt ve 4 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edip hamur yoğurun. Hamuru 5 dakika dinlendirin.
Sonra l cm kalınlığında bir hamur açıp yuvarlak kalıplarla kesin. İnce doğranmış soğanı, soya sosu ile karıştırıp bu hamurların ortasına koyun. Hamurları ortasından boğun.
Orta kızgınlıktaki yağın içerisine atın. Altın sarısı olana kadar kızartın. Sıcak veya soğuk olarak isteğe göre servise sunun.



Kaynak: http://www.nepisirsem.com/YemekTarifleriArama.aspx?yemek=%u00c7in



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder