7 Mart 2013 Perşembe

Dünya Mutfakları: İspanya





İspanyol mutfağından 10 leziz tarif-2 Barcelona Usulü Omlet 


Malzemeler
2 adet patates
8 adet siyah zeytin
8 adet yeşil zeytin
1 adet soğan
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı
Patatesleri soyup kare kare ufak doğrayın, zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp yarım yarım bölün, soğanı kıyın. Önce patatesleri tavaya bir yemek kaşığı yağla koyup kavurun kızarmaya başlayınca soğanı ve zeytinleri salçayla birlikte ekleyip kavurmaya devam adin. Soğanlar pembeleşince çırpılmış yumurtaları ekleyin tuzunu koyun ve karıştırarak pişirin karabiber ekleyerek servis yapın.







İspanyol mutfağından 10 leziz tarif-3 İspanyol Usulü Tavuk

Malzemeler
4 tavuk budu
2 çorba kaşığı çiçek yağı
3 soğan
1 diş sarımsak
150 gr. tavuk suyu
Tuz
Karabiber
450 gr. domates
16 adet içi biberli yeşil zeytin
1 çorba kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı su

Yapılışı
Tavuk butlarını yağda iyice kızartın. Bir tabağa alın. Dilimlenmiş soğan ve dövülmüş sarmısağı tencereye ilave edip 3 dakika kadar kızartın. Tavuk parçalarını, tekrar tavuk suyu, baharat ve dilimlenmiş domateslerle birlikte soğanların yanına tencereye koyun. Üstü kapalı olarak 30 dakika yavaş ateşte pişirin. Tavukları servis tabağına alın. Yeşil zeytinleri, su ve bir kaşık sıcak sos ile karıştırılmış mısır ununu tencereye koyup karıştırın, kaynatın ve koyulaşana kadar iyice karıştırın. Sonra ateşi kısıp 3 dakika kadar pişirin ve tavukların üstüne bu sosu dökerek servis yapın.







İspanyol mutfağından 10 leziz tarif-10Paella 

Malzemeler 
1 orta boy kuru soğan 
5 diş sarımsak 

100 gr ahtapot
50 gr kalamar
150 gr beyaz etli balık
30 gr mantar
1 tatlı kaşığı Köri sos
1 gr safran
500 gr pirinç (20 dakika sıcak suda bekletilecek)

Yapılışı 
Sarımsakla soğan kavurun. Önceden hazırlamış olduğunuz malzemeler ardından yarım litre kaynamış suyu ekleyin. Pirinci süzerek malzemelerle birlikte normal ateşte 10 dakika pişirin. Baharatları ilave edin. Sulu kalacak şekilde 10 dakika kısık ateşte bekletin. Servis etmeden önce üzerine kızarmış tereyağı dökün.






İspanyol mutfağından 10 leziz tarif-9Paprikalı Bademler 

Malzemeler 
1 su bardağı kabuksuz badem (haşlanmış) 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı paprika (tatlı toz biber)
1 çay kaşığı acı toz biber

Yapılışı 
Bademleri 10 dakika çok kısık ateşte zeytinyağıyla soteleyin. Kaseye alın ve tuz ile lezzetlendirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve bademeleri tepsiye alarak üzerine biberleri gezdirin. Yaklaşık 20 dakika oda sıcaklığında kurumalarını bekleyin.







İspanyol mutfağından 10 leziz tarif-7

Katalan Usulü Deniz Levreği 

Malzemeler 
4 adet Deniz Levreği Filetosu 
1 adet büyük boy soğan (yemeklik doğranmış)
1/2 bağ maydanoz (kabaca doğranmış)
3 diş sarımsak (ince dilimlenmiş) 

3 adet domates (rendelenmiş)
Tuz
Karabiber

Yapılışı 
Levrekleri tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra içleri çiğ kalacak şekilde her iki tarafını zeytinyağında soteleyin. Balıkları kenara alın ve aynı tavada soğanı ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kısık ateşte soteleyin. Domatesleri ve maydanozun yarısını ilave ederek 10 dakika kısık ateşte domatesli karışımı pişirin. Ardından balıkları ilave edin ve kalan maydanozu balıkların üzerine ilave edin. Kapağı kapalı olarak 10 dakika daha sosla pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder