1 Ekim 2013 Salı

Mancini Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey




Futbola Bologna'da başladı.

13 Eylül 1981 yılında Bologna ile ilk resmi maçına çıkan Mancini, bir sonraki sezon soluğu Sampdoria'da aldı.



Vialli & Mancini ikilisi ve şampiyonluk.

Gianluca Vialli ile müthiş bir ikili olan Mancini, 1991'de Sampdoria'nın tek şampiyonluğunda kilit rol oynayan isimlerden oldu. Aynı zamanda Kupa Galipleri Kupası'nı kazanan kadroda yer aldı.



Lazio'da da bir şampiyonluk

Futbolculuk kariyeri kupalarla geçen Mancini, Lazio'da da 1 Scudetto ve 1 Kupa Galipleri Kupası zaferi yaşadı.



Scudetto'yu bu sefer hoca olarak kazandı

Teknik direktörlük kariyerini de bol kupayla geçiren Mancini, Inter ile üç sezon üst üste Serie A'da şampiyonluk yaşadı.



44 yıl sonra City onunla şampiyon oldu


Inter macerasının ardından kariyerine bir sene mola veren İtalyan hoca, Manchester City'ye tam 44 yıl sonra İngiltere'de şampiyonluk yaşattı.



Beklenmedik bir kararla kovuldu


City ile bir sonraki sezonda hem ligde hem de Avrupa'da başarısız bir sezon geçiren teknik adam, kovulacağını düşünmediğini söylemesinin hemen ertesi günü İngiliz devinden kovuldu.



Önce Tevez'i kadro dışı bıraktı


Yıldız forvetlerle sıklıkla sorun yaşayan İtalyan çalıştırıcı, Carlos Tevez ile kavga etti ve onu kadro dışı bıraktı. Arjantinli özür dileyene kadar da kadroya almadı.



Sonraki kurban Balotelli oldu


Tecrübeli teknik adam daha sonra da City'nin sorunlu golcüsü Mario Balotelli ile kavgalı oldu ve onu takımdan kesti. Balotelli soluğu daha sonra Milan'da aldı.



Defansif futbolu seviyor


Futbolculuk kariyerinde forvet arkası ve forvet oynamış olsa da Mancini'nin sevdiği futbol anlayışı gol yememek üzerine kurulu.



İyi aile babası

İtalyan çalıştırıcı koyu bir katolik ve 28 yıllık bir evlilik hayatı yaşıyor. İki oğlu ve bir kızı olan Mancini'nin oğulları da onun gibi futbolcu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder