24 Ekim 2013 Perşembe

İos 7'den Geri Dönmek İsteyenler Dikkat!



iOS 7, yeniliklerle birlikte çeşitli güvenlik açıklarını ve sorunları da beraberinde getirdi. Telefonlarını iOS 7’ye güncelleyen kullanıcılar hergün yeni bir güvenlik açığı ile karşı karşıya.

Baştan tasarlanan iOS 7’nin görünümü ve animasyonlarının da çeşitli hastalıklara yol açması güncellemenin bonusu oldu diyebiliriz. Şu anda 200 milyondan fazla cihazın iOS 7 güncellemesini aldığını biliyorsunuzdur. Peki yenilikten çok sorunlarını konuştuğumuz iOS 7 güncellemesinden geri dönmek mümkün mü?

iOS 7 için majör güncelleme tanımını yapıyoruz. Biraz daha açarsak iOS 7’nin tasarımından, performansına eski iOS sürümlerinden çok farklı bir deneyim yaşattığını söylemek yanlış olmayacaktır. Minimalist tasarım, etkileyici animasyonlar, ek güvenlik seçenekleri iOS 7 ile deneyimleyeceğiniz, ilk bakışta hemen farkedeceğiniz yeniliklerden en önemlileri. Ancak bu 3 önemli yeniliğin beraberinde getirdiği sorunlar iOS 7’nin popülerliğini bir nebze azaltmış oldu. Fazla sadeleştirilen tasarımlar, çeşitli hastalıklara (mide bulantısı, baş ağrısı) yol açan efektler, pil, stabilite ve her geçen gün keşfedilen yeni güvenlik sorunları nedeniyle iOS 7, Apple cihaz sahiplerinden olumsuz geri bildirim aldı, almaya devam ediyor.

Peki yeniliklerinden çok olumsuz yönlerini konuştuğumuz iOS 7 güncellemesinden geri dönmek yani sürüm düşürmesi mümkün mü?

Apple’ın kısa bir süre izin verdiği sürüm düşürme artık mümkün değil.. en azından şu an için.. Eğer iPhone 4 sahibi iseniz ve cihazınız –yükseltmeden önce- jailbreak’li ise bir şansınız var. Ancak iPhone 4S, 5 (5C ve 5S’te ön yüklü geliyor.) sahibi iseniz –şu an için- iOS 6’ya dönmeniz mümkün değil. Bunun nedeni ise Apple’ın iOS 7 dışındaki sürümleri imzalamayı bırakması. (Bu adresten cihazınıza uygun yazılım güncellemelerinin imza durumlarını kontrol edebilirsiniz. Yeşil simgeli olanlar ilgili yazılımın imzalandığını göstermektedir. Sorunsuzca sürüm yükseltme / düşürme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.) Kısacası hala iOS 6 sürümünü kullanıyorsanız iOS 7’ye geçmeden önce iki kere düşünmenizi tavsiye ederim.

Apple’ın iOS 7 güncellemesine aldığı olumsuz geri bildirimlerin sayısı her geçen gün artıyor. Dünyanın en değerli şirketi olarak gösterilen Apple’ın 15 Ekim’de gerçekleştireceği etkinlikle birlikte iOS 7.0.3 güncellemesini yayınlanması bekleniyor. Önümüzdeki hafta sunulması beklenen yazılım güncellemesinin kapsamlı mı yoksa ufak bir güncelleme mi olacağını ve geri bildirimleri nasıl değerlendiklerini göreceğiz.


1 Ekim 2013 Salı

The Last Of Us İncelemesi

Mantarlar Aşkına!

Naughty Dog ile kıyamet sonrasında bir hayatta kalma savaşı vereceğiz. Biz bu yok olan dünyada onun için, Ellie için
gerekli mücadeleyi vereceğiz, dönüşenlerden ve en önemlisi çığrından çıkmış insanlık ile savaşacağız…

Kısaca Hikaye – Ah o mantarlar…



Apokaliptik (kıyamet sonrası bilim-kurgu) bir yaşamda Ellie ve Joel’un “Cordyceps” isimli bir mantar hastalığının yol açtığı sinir krizi ve epileptik dönüşüm ile bilinç kaybı yüzünden insanlığa son verdiği bu dünyada acımasızca ve bir o kadar da sevimliliğin, hüznün olduğu uzun yolculuğumuzu anlatıyor.



Baş karakterimizin 20 yıl öncesinden kısa bir kesit ile hikayesine başlanıyor. Bir nevi “FlashBack” diyebiliriz. Dehşet gecesini yani olayları anlatan kısa bir bölüm ile size hikayeye bağlıyor. Asıl hikaye o bölümden 20 yıl sonrasında ki Joel’in hikayesini anlatıyor. Gerçek hikayemiz işte o zaman başlıyor…



Hikayede ki ilk amacımız kendi başımızın çaresine bakmaktı. Tabii ki de bu kadar kolay olmayacak… Baş karakter olarak yönlendirdiğimiz Joel için küçük ama çok zorlu bir görev verilir. Ateş böcekleri isimli bölge grubunun lideri ikinci baş karakter olan Ellie isimli 14 yaşındaki -küçük kızı- doktor olan büyük bölgeye, hastaneye götürmesini ister.



Tabii ki de büyük bir sebep var. Ellie bu mantarımtrak hastalığa karşı bir bağışıklığı vardır. (Bu bağışıklığın mantıklı bir sebebi var. Oyunu bitirirseniz bunu görüyorsunuz.) Anlayacağınız şekilde bunu bir antidote veya antivirüs şeklinde kullanmak için gönderiyor. Amaç Ellie’yi korumak ve onu tıbbı müdehalenin yapılabileceği, ameliyat olabileceği bir yere götürmek… Hiç kolay değil!



20 Yıl Sonra Dünya!

Dünyada insanlıktan hiç bir iz kalmamış. Doğa tüm şehirleri, kasabaları, köyleri ele geçirmiş. Doğa ile şehir bir bütün olmuş bu dünyada… Dünya demek doğru olur mu? Eskiden iz kalmamış, acaba kalmış mı? Elbette geçmişten izler vardı. Bu duyguyu hissediyorsunuz. Her geçtiğiniz şehirde bir kaç eve uğradığınızda “Eskiden burada demekki böyle bir aile yaşıyormuş. Tüh yazık…” diyebiliyorsunuz.



Düşmanlar; elbette onlarsız olmaz…

Dünyamızda 3 çeşit yaratık var. Runner (Koşucular), Clicker (Tıkırdayanlar) ve Bombers (Bombacılar) Naughty Dog çevirileri sağ olsun…

Bu yaratıklar yetmezmiş gibi insanlıktan çıkmış avcılar veya kötü kişiler diye düşünebileceğimiz saldırganlar var. Bitmiş bir dünyada birbirleri ile savaşarak hayatta kalmaya çalışıyorlar. Bir de askeri kuvvet diye tabir ettiğimiz ordu var. Bunlar belirli bir bölgeyi kontrol ediyor. Ateş Böcekleri takımı var. Bu Ateş Böcekleri tam anlamı ile ordunun yandaşcıları oluyor. Aslında olmadığını da fark ediyorsunuz. Neyse kafa karıştırmayayım, oyunu oynarsanız anlarsınız oynadıysanız zaten anlamışsınızdır.



İpucları!

Oyunu en zorda oynuyorsanız kıtlık geçireceğiniz zamanlar olacak, oyunun aksiyonlu geçmesini isterseniz (benim gibi aksiyon severseniz) kıtlık yüzünden bazen mermi bulamayacak ve zor durumda kalacaksınız. Bu yüzden mümkün olduğunca sessiz sedasız gitmeye çalışın. Zaten oyun bazen size bırakıyor. Sessiz giderseniz cebiniz doluyor, eğer vurdulu kırdılı giderseniz çok zaman harcayabiliyorsunuz.

Silah geliştirmede size kolaylık sağlaması için mutlaka sürekli kontrol edin, geliştirebildiğiniz kadar geliştirin. Yakın silahı geliştirin ve yanınızda yedek çakılar olsun. Medkit-Sağlık paketlerini de mümkün olduğunca üretip elinizde bulunmasını sağlayın.



Silah geliştirmek için belirli bir ilerleme seviyesi var. 5 seviye yaptıktan sonra rahat rahat geliştirebiliyorsunuz. Yan malzemeler toplayarak arada bir gelen silah geliştirme masasında silahlarınızı geliştirebilirsiniz. Bu geliştirme taktiği size kalmış.

Bombacılar ölmüyor?! Öldürmek için molotof veya ateş püskürtücü kullanmak gerek, yoksa bütün cephanenizi üzerinde kullanmış olsanız bile ölmeyebiliyor. Bu da çok zor durumda kalacağınızı gösteriyor.

Kişisel gelişimde ise hap/ilaç toplayarak kendimizi geliştiriyoruz. Maksimum sağlığı + iyileşmeyi geliştirmek ve silah sallanmasını azaltmak en önemlileri diye düşünüyorum. Eğer isterseniz Tıkırdayanlara karşı çakı kullanma seçeneği de fena sayılmaz. Bir vuruşta tıkırdayanlara yem olmazsınız.

Yapay Zeka! Gerçek Zeka (!)

Oyun için pek fazla bir şey söylemeye gerek yok… Grafikleri, hikayesi, karakterler, oynanışı ile kendisini gösteriyor. Ara ara da olsa yapay zeka hataları göze çarpıyor. Biz sessiz sedasız giderken yanımızda ki diğer karakterler koştuğunda kimsenin onları fark etmemesi gerçekten çok dikkat çekiyor. Biz gizleniyorsak diğer tüm karakterlerin gizlenmesine gerek yok, düşmanlar bizi fark etmiyorsa onları da fark etmiyor. Bazen gözünün önünde oluyor ancak selam bile vermiyor diyebilirim. Ehh bu kadar da olsun, sanki hiç hatasız oyun mu oynadık?



Oyunun finaline değinecek olursak bittiği gibi bir kez daha başlayacağını umut ediyorum. The Last of Us 2 neden olmasın? Devam edeceğini düşünüyorum, birçok kişide bu düşünceye katılıyor.
Son 3 kelime ile sözümü bitiriyorum. “Bu oyunu oynamalısınız!”


Kışa Formda Girmenin 10 Sağlıklı Yolu!



Açık büfelerin cezbediciliği gölgesinde yapılan tatil ve sonucu alınan kiloları kış gelmeden ortadan kaldırmanın sağlıklı yollarını öğrenmeye ne dersiniz?
Herbalife Türkiye Danışman Diyetisyeni Canan Aksoy, sonbaharın, kışa formda girmek için son fırsat olduğunun altını çizerek, bu mevsimde kilo vermenin ve sağlıklı beslenmenin 10 kolay yolunu anlattı:

Salataya giren soslara dikkat: Salatalarınızda mutlaka birkaç renk salatalık malzemesi olsun. Salatalarınıza giren soslar gizli bir kalori kaynağı olabilir. Az yağlı ama limon-sirke-nar ekşisiyle tatlandırdığınız salataları tercih edin.

Meyve-sebze tüketin: Günde 5-7 porsiyon meyve–sebze tüketin. Günde 2 öğünde salata, bir öğünde sebze, iki kere de yaklaşık bir yumruğunuz büyüklüğünde bir meyve yerseniz bu rakamı tutturmuş olursunuz. Bu miktarları tükettiğiniz zaman kabızlık problemi çekme ihtimaliniz azalacağı gibi vitamin-mineral-antioksidan gereksinimlerinizi de karşılamış olursunuz.

Yumurta tüketin: Haftada 2-3 kere yumurta tüketin, kolesterolü yüksek olanlar için de bu miktar tüketilebilir orandır. Yumurtayı haşlayarak yiyin, az yağlı bir menemen veya omlet yapın. Yeter ki 7 dakikadan fazla haşlamayın veya pişirdiğiniz yumurtayı yakmayın. Yumurta uzun süre tokluk sağlar böylece enerji alımınızı daha kolay dengelemiş olursunuz.

Çaylar: Bağışıklık sisteminizin için ekinezya, adaçayı, böğürtlen, ıhlamur ve zencefil gibi bitki çaylarını tercih edebilirsiniz.



Suyunu değil meyveyi tercih edin: Meyve suyundan çok meyveyi yemeyi tercih edin. Meyve suyu ile aldığınız vitamin miktarı düşerken, aldığınız kalori miktarı artacaktır.

Süt ve süt ürünleri: Ana ve ara öğünlerinizde süt ve süt ürünlerine yer verin. Yapılan çalışmalar kalsiyumun yağa yapışarak sindirime uğramadan yağın atılmasını sağladığını göstermiştir.

Tam buğday veya çavdar: Beyaz veya kepekli ekmek yerine, tam undan yapılmış tam buğday veya tam çavdar ekmeği gibi ekmekleri tüketin. Beyaz ekmeğe göre daha az kalori alırken diğer ekmek ürünlerine göre daha yüksek çinko almış olursunuz.

Kalorisi yüksek içeceklerden uzak durun: Kremalı ve aromalı kahveler yerine süt içeriği yüksek filtre kahveleri tercih edin. Meyve suları yerine meyve çaylarını soğuk veya sıcak içmeyi deneyin. Gazlı içecekler yerine ayran-kefir tercih etmeye çalışın.

Su tüketin: Havaların soğuması su tüketiminizi azaltmasın, suya vücudumuzun her zaman ihtiyacı var. Susuzluk hissi, acıkma hissiyle çok rahat karışabilir. Gereksiz bir zamanda acıktıysanız önce bir bardak su için, açlık hissiniz 10-15 dakika içinde geçmediyse o zaman bir şeyler yemeyi düşünürsünüz.

Fındık ve ceviz: Günde 10-15 tane fındık veya 3-4 tane ceviz veya 10 tane kadar kaju fındığı yiyin. Fındık ve ceviz, E vitamini ve Omega-3 yönünden zengin kaynaklardır.


1 Ekim Salı 2013 Günlük Burç Yorumları




BALIKBiraz durgun başlayan gününüz, öğlen saatlerinde yerini rahat ve keyifli ortamlara bırakabilir. Duyacağınız haberler öğleden sonra sizi heyecanlandıracak. Tatlı tüketimiz artabilir.

KOVA
Sabah saatlerinde bazı işlerinizde koordine olamasanız bile, öğleden sonra maddi konular üzerine eğileceksiniz. Maddi konularda herkese yardım etmeye bayılıyorsunuz.

OĞLAK
Öğleden sonra iletişiminiz hızlanacak ama bir yandan kafanız dalgın olacağından önemli bir evrağınızı kaybedebilir, maillerinizde karışıklıklar yaşayabilirsiniz. iletişime dikkat.

YAY
Satış ve reklam işlerinizde önemli bir toplantı ve karar verilecek bir görüşme varsa, ya öğleden sonra yapın ya da başka bir güne erteleyin. Hayalgücünüz ve yaratıcılığınız aile ortamlarınızda devrede olabilir.

AKREP
Bugün, yeni insanlarla tanışabilir ve onlara kolay uyum sağlayabilirsiniz. Öğleden sonra ilgi alanınız tamamen sizi heyecanlandıracak kişilere ve olaylara kayabilir.

TERAZİ
Sosyal çevrenizde devreye girmesini beklediğiniz işleriniz için gün içinde güzel kararlar gelebilir. Kafanız iş alanlarınızda dalgın olacağından, hesaba yönelik işlerinizde bazı karışıklıklar oluşabilir.

BAŞAK
İlişkiniz varsa, arkadaşlarınızla yapılacak planlar keyfinizi katlayabilir. Bu aralar kafanızı işten uzaklaştırın. Sizi sıkan insanlardan uzak durmalı, sadece kendi isteklerinize odaklanmalısınız.

ASLAN
Sahip olduklarınız konusunda kendinizi çok iyi hissedeceksiniz. Yakın çevrenizle konuştuğunuz planlarınızı uygulamaya alabilirsiniz. Rahat harekete geçecek, işlerinizi kolay tamamlayacaksınız.

YENGEÇ
Bugün aileniz için yapılması gerekenler sizi harekete geçirebilir. Harcamalarınızı aileniz için yapacaksınız. Öğleden sonra havadar ortamlar, değişik yerlerde bulunma isteğiniz artabilir.

İKİZLER
Yakın çevrenizle beraber yapılacak işleriniz için kendinizde enerji bulabilirsiniz. Kreatif çalışmalarda, satış ve reklama dayalı işleriniz devrede olacak. Sevdikleriniz için harcamalarınız artabilir.

BOĞA
Bugün aile hayatınız için yapılması gerekenlere odaklanmalısınız. Gün içinde aktif olan iş hayatınız öğleden sonra yerini sosyal ortamlardaki aktivitelere bırakabilir.

KOÇ
Aktif ve sosyal başlayacak olan gününüz akşam saatlerinde yerini biraz sakinliğe bırakabilir. Gece saatlerinde kafanız dalgın olacak, hayal kurmaktan hoşlanacaksınız.



Kaynak: http://onedio.com/haber/1-ekim-sali-2013-gunluk-burc-yorumlari-174196

Sizi Şaşırtacak 15 Çok İlginç Bilgi




Birbirinden ilginç bilgileri derleyen ve takipçileriyle paylaşan facebook grubu 8fact'ten sizler için derlenen haftanın en çok beğenilen bilgileri.


                                     
     
     
             
                                                                 
       
                                       

                 
                                                       

                                                     
 



Mancini Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey




Futbola Bologna'da başladı.

13 Eylül 1981 yılında Bologna ile ilk resmi maçına çıkan Mancini, bir sonraki sezon soluğu Sampdoria'da aldı.



Vialli & Mancini ikilisi ve şampiyonluk.

Gianluca Vialli ile müthiş bir ikili olan Mancini, 1991'de Sampdoria'nın tek şampiyonluğunda kilit rol oynayan isimlerden oldu. Aynı zamanda Kupa Galipleri Kupası'nı kazanan kadroda yer aldı.



Lazio'da da bir şampiyonluk

Futbolculuk kariyeri kupalarla geçen Mancini, Lazio'da da 1 Scudetto ve 1 Kupa Galipleri Kupası zaferi yaşadı.



Scudetto'yu bu sefer hoca olarak kazandı

Teknik direktörlük kariyerini de bol kupayla geçiren Mancini, Inter ile üç sezon üst üste Serie A'da şampiyonluk yaşadı.



44 yıl sonra City onunla şampiyon oldu


Inter macerasının ardından kariyerine bir sene mola veren İtalyan hoca, Manchester City'ye tam 44 yıl sonra İngiltere'de şampiyonluk yaşattı.



Beklenmedik bir kararla kovuldu


City ile bir sonraki sezonda hem ligde hem de Avrupa'da başarısız bir sezon geçiren teknik adam, kovulacağını düşünmediğini söylemesinin hemen ertesi günü İngiliz devinden kovuldu.



Önce Tevez'i kadro dışı bıraktı


Yıldız forvetlerle sıklıkla sorun yaşayan İtalyan çalıştırıcı, Carlos Tevez ile kavga etti ve onu kadro dışı bıraktı. Arjantinli özür dileyene kadar da kadroya almadı.



Sonraki kurban Balotelli oldu


Tecrübeli teknik adam daha sonra da City'nin sorunlu golcüsü Mario Balotelli ile kavgalı oldu ve onu takımdan kesti. Balotelli soluğu daha sonra Milan'da aldı.



Defansif futbolu seviyor


Futbolculuk kariyerinde forvet arkası ve forvet oynamış olsa da Mancini'nin sevdiği futbol anlayışı gol yememek üzerine kurulu.



İyi aile babası

İtalyan çalıştırıcı koyu bir katolik ve 28 yıllık bir evlilik hayatı yaşıyor. İki oğlu ve bir kızı olan Mancini'nin oğulları da onun gibi futbolcu.