24 Eylül 2013 Salı

Dukan Diyeti Tatlıları


LİMONLU CHEESECAKE





Dukan diyeti atak, seyir, güçlendirme ve koruma evreleri için yapabileceğiniz lezzetli bir tatlı tarifi.

Süre: 60 dakika
Servis: 2 kişi

Malzemeler
KRAFT’ın Philadelphia krem peyniri 2-3 yemek kaşığı kadar
5 adet yumurta
4-5 kaşık light yoğurt
2 çay kaşığı limon suyu
150-200 gram tatlandırıcı
1 çay kaşığı vanilya aroması
1 damla sarı gıda boyası

Hazırlanışı
Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın ve fırın tepsisine kup kek kağıtlarını dizin. Krem peyniri ve tatlandırıcının yarısını karıştırın. Ardından bütün yumurtaları kırın ve vanilya aroması ile birlikte ekleyin. Hazırladığınız karışımı kup kek kağıtlarının 4′te 3′ünü dolduracak şekilde doldurun.

Daha önceden ısıttığınız fırında 30 dakika kadar pişirin. Pişirdikten sonra üzerine süreceğimiz kısım için light yoğurt, limon suyu, gıda boyası ve tatlandırının geri kalanını kıvama gelene kadar karıştırın ve kup keklerin üzerine sürün. Bu işlemi de yaptıktan sonra kup kekleri 5-6 dakika kadar tekrar ısıtın ve tamamen soğuduktan sonra servis edin.

Afiyet olsun.




ÇİKOTOP







Çikotop olarak isimlendirdiğimiz, çok lezzetli bir tarifi sizinle paylaşıyorum. İsterseniz kendiniz için, isterseniz de arkadaşlarınıza sunmak için yapabilirsiniz.

Malzemeler:
4 çay kaşığı, yağsız toz kakao
1 yemek kaşığı light yoğurt
5 yemek kaşığı yağsız süt tozu
2 yumurtanın sarısı
3 çay kaşığı yapay tatlandırıcı

Çukur bir kapta, toz kakao, light yoğurt ve yumurtanın sarılarını karıştırın. Daha sonra üzerine süt tozunu ve yapay tatlandırıcıyı ekleyin. Kıvamı tutturmak için yağsız süt ilave edebilirsiniz. Malzemeleri iyice yoğurduktan sonra yuvarlayıp buzluğa koyun. 30 dakika beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. İsterseniz buzdolabından çıkarttıktan sonra üzerlerine tekrar toz kakao dökebilirsiniz.





ÇİKOLATALI DONDURMA






Dukan Diyeti yapanlar için tamamen diyete uygun “Dukan Diyeti Dondurma tarifi” ile kolay bir şekilde kendinize dondurma yapabilirsiniz. Atak, seyir ve güçlendirme evreleri içindir. Ayrıca seyir ve güçlendirme evrelerinde iseniz Dukan Çikolatası ekleyebilirsiniz. (Dukanella)

Yapılışı:
1 litre light sütten 1 su bardağı kadar ayırıp gerisini kaynatın. Ayırdığınız 1 bardak light sütün içine; Süttozu, salep ve nişasta tamamen homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Bu karışımı, kaynayan sütün içine yavaş yavaş ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. 15-20 dakika kadar pişirdikten sonra içine; tatlandırıcı (splenda) ve çikolata aromasını ilave edin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra mikser ile soğuyana kadar karıştırın.


Karışım oda sıcaklığına geldikten sonra bir kaba dökerek buzluğa koyun. Dondurmanın tamamen pürüzsüz bir hale gelmesi için 45 dakika da bir çırpmanız gerekmekte. Dondurmamız kıvamına geldikten sonra, tahta kaşıkla (kaşık hareket edemeyecek kıvama gelene kadar) karıştırmaya devam edin. Eğer pürüzsüz olup olmaması önemli değil ise karışımı direk kaplara bölerek, buzluğa atabilirsiniz. Bu tariften ortalama 1 kg kadar dondurma çıkmakta.

Afiyet olsun.



Kaynak: http://www.dukandiyeti.co/kategori/yemek-tarifleri/atak-evresi-yemek-tarifleri/tatlilar/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder